Multifunctional room with purple colored lights
Academy of Fine Arts in China. Spatial sequences made of materials and colours

The multifunctional hall of the Central Academy of Fine Arts is the focus of the renovation: previously used as a history museum, today it hosts countless activities, such as exhibitions, meetings and shows

The hall of the Academy previously used as a history museum was not compatible with modern teaching

Entrance to the academy overlooking the city

For the renovation, the designers chose concise shapes and simple materials that would make the space as flexible as possible and adaptable to different needs

Entrance to the academy overlooking the city

The materials and colours of the renovation, which in addition to the hall includes different areas such as the bathroom, the backstage and the front hall, define the spatial sequences

Entrance to the academy overlooking the city

The front room is considered as a grey box: floor and ceiling are covered with grey granite

Entrance to the academy overlooking the city

Glass doors are used to connect the internal and external materials

Entrance to the academy overlooking the city

In the interior hall, the acoustic panels were placed in a pure white background

Entrance to the academy overlooking the city

The ceiling, made of grilled aluminum, is equipped with air conditioning, lighting, and several other equipment

Entrance to the academy overlooking the city

Gallery