The cantilevered terrace and the minimalist kitchen
An existing building is remodeled. Renovation of the ground floor of a house with offices

The project, located in the province of Bolzano, involves redesigning an existing building into a single compact volume, with offices on the ground floor and a house on the first and second floors with a roof terrace

The main objective of the project was to redesign the existing building creating a single compact volume, by demolishing the pitched roof, the partition walls, and changing the openings

he facade has regular openings

The first step of the project was the replacement of the external vertical access, which from the space below the house led to the first floor, with a staircase inside the building

he facade has regular openings

On the first floor, in addition to the entrance the house has a kitchen, a dining area, a storage room, a bathroom and two balconies. One of the two angular balconies surrounds the north and west facades, creating a shed for the entrance area located on the ground floor

he facade has regular openings

The rooms are on the second floor, together with a living room and a bathroom. An internal staircase leads to the third floor, where there is a terrace consisting of a sheltered part to the north, containing a bar and a barbecue

he facade has regular openings

On the south facade there are two balconies: a normal balcony on the first floor, and a semi-open one on the top floor, which creates a sunshade for the living room on the second floor and a panoramic viewpoint on the terrace. To the north of the building there is a tower-shaped building, which opens to the south with a wonderful view of the Dolomites

Gallery