Waterfront buildings Antwerp
Duality of adjacent buildings. Renovated historical warehouse and new residential building

The "Sanda& Stand" project by HUB, located in a prominent position on the Scheldt river bend in Antwerp, includes both the renovation of a historic warehouse and the new construction of a luxurious and elegant residential building

In the renovation project of the warehouse, named Sanda, the designers try to preserve the original identity of the building as much as possible. Above it, a two-storey penthouse overlooking the river has been added, with a copper roof, in contrast to the style of the warehouse

Internal courtyard between old and new

In Stad, on the other hand, a new building project, the condominium is characterized by a 15 metre long facade, with double-facing apartments. With the exception of one single column, the houses are without structure, guaranteeing total flexibility of space according to their individual needs

Internal courtyard between old and new

The two buildings are located side by side, reflecting the morphology and articulation typical of the historical buildings of this port area. The facades and the slight movements on them make it possible to deduce the scale of each residence in the building. The openings make it possible to detect the presence of larger living spaces on the upper floors and more intimate rooms on the first floor

Internal courtyard between old and new

Gallery