The square frames the church
A historic Mediterranean square has been transformed. A preserved and emphasized heritage

Fabijanić architectural studio is the protagonist of the maintenance and restyling of Opuzen Square, a public space that has historically been a setting for daily rituals and is now being revamped with a new design.

Roman artefacts as identification have become the cornerstone of the new design

Una separazione spaziale per la piazza

As are also of utmost importance the continuous references to history

Una separazione spaziale per la piazza

The square is enhanced in all its depth and spatiality

Una separazione spaziale per la piazza

The lights on the floor illuminate the archaeological objects and the most important buildings

Una separazione spaziale per la piazza

Two elements stand out particularly in the project: the gutter and a bench next to the church

Una separazione spaziale per la piazza

In this project, the architect almost seems to become a sculptor

The choice of materials is poured on the rock of the area, enriched with optical illusion

Gallery