Exterior of the building with detail of the restored facade
Psychiatric center is redesigned. Between traces of the past and a look towards the future

The project to redesign the building dating back to the 19th century, by Vaillo + Irigaray studio, modernizes and at the same time skillfully enhances the original values of the structure, including pavilions, stairs, patios and ancient geometries.

The main objective of the renovation is the relationship between architecture and nature, with the aim of treating and caring for patients. In this way, both indoor and outdoor spaces are redesigned, as are the general circulation patterns

The external facade completely restored

There is always a link with the past: the existing is enhanced, while at the same time making it possible to add new features. The facility is prepared for new technologies and new health trends

The external facade completely restored

Contemporary buildings have the task of evoking the same atmosphere as the existing one. The building interior is made of concrete and the old geometries such as arches which are engraved in the new facades

The external facade completely restored

Gallery