The open space space separated from the glass wall
Renovation of a former industrial building. Apartment in Spain with old warehouses

Egue Y Seta Architectural and Design Studio renovates an apartment in Barcelona, reorganizing the interior spaces of the former Poble Nou warehouses which are now habitable

The industrial buildings and warehouses of Poble Nou offer " open space " possibilities, natural light and ventilation in a place that, as the city grows, becomes increasingly central

A wooden cube wraps around the bedroom

The operation that most owners of properties try to undertake to rent them is therefore the horizontal division of spaces. This house is a paradigmatic case of the urban transformation and the actual state that has affected the city and especially through this neighborhood in the recent past

A wooden cube wraps around the bedroom

A housing unit that has not been in existence for so many years and has now become three. A space where co-workers would line up next to each other, indistinctly and endlessly along large windows and under large industrial fluorescent lights; a place where today different and differentiated environments alternate, offering each one shelter, intimacy and relaxation for "always single" or "life companions for life", on beds and tables where they make nothing less than their personal history, their most daily private relationships, their dreams and nightmares, and also a chapter which is always tragicomic about their lives

A wooden cube wraps around the bedroom

A place, just like any other house, is the stage where the smallest audience of our stories takes place. A scenario for a choral story that the diversity of the main characters required to be divided, just like in theatrical comedies, in plays. At this stage, we were able to adjust three of them. Since he left the college house, the owner has lived alone and in a few square metres. Now that he can afford it, he wants to use the extra space. It was finally time to leave those typical studio apartments behind

A wooden cube wraps around the bedroom

A new housing position in this very trendy district of Barcelona has made all the time flexibility that commuting requires possible. Living close to the workplace, however, would always be nice, especially if the " workplace " was located in a young neighborhood, halfway between the city center and the beach, and was full of trendy bars and nice shops. The bedroom is actually separated from the rest, you can hardly feel like you' re trapped, while from here you can always see the living room, the kitchen and the big window, through the vertical pine shutters and the hedge's inner garden full of evergreen ferns and bamboos

A wooden cube wraps around the bedroom

More or less the same happened with the bathroom: nobody would call it huge, but the whole apartment benefited from the light that passes through the glass wall. A transparent partition, which is definitely indiscreet, but something to which you could certainly get used, without any problems, with the addition of a Venetian blind that sometimes provides you with privacy

A wooden cube wraps around the bedroom

Gallery