Renovated hotel with view of the landscape with mountains
Renovation of a Hotel in Trentino Alto-Adige. The swimming pool is suspended between the Sky and the Earth

As part of the renovation of a hotel in Val Pusteria, the young designers of noa* studio have integrated the highly iconic element that projects itself 25 metres into the landscape

The hotel Hubertus in Olang in the province of Bolzano is located at 1350 m, at the foot of the skiing area Plan de Corones

Mountain landscape with suspended swimming pool

The important project is the twenty-five metre long swimming pool, which seems to be suspended between the sky and the earth. At a height of twelve meters above the ground, the structure protrudes into the void, supported by four metal struts covered with wood

Mountain landscape with suspended swimming pool

The swimmer has the impression of floating, a feeling intensified by the bottom that for a small part becomes transparent

Mountain landscape with suspended swimming pool

The debarked larch rods become a theme for the elevation. A succession of larch trunks is, in fact, used to outline the facade of the new building containing the rooms and re-proposed on the facade of the existing building with which the addition is in perfect continuity

Mountain landscape with suspended swimming pool

In order to recreate a coherent image of the elevation, the architects also worked on the details. The existing balustrades were replaced by powder-coated metal balustrades to match the new ones

Mountain landscape with suspended swimming pool

For the entire facade, which includes the grafting and pre-existence, the choice fell on the warm grey-brown colour tone. These are the colours found in the forest and the surrounding nature

Mountain landscape with suspended swimming pool

Gallery